Arhiv novic 28.04.2024

Slovenska Bistrica: v streljanju vsaj ena smrtna žrtev

Zurnal24 pred 16 dnevi
Policisti še zbirajo informacije o dogodku. Na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica je danes prišlo do streljanja, v katerem je po doslej zbranih podatkih ena oseba umrla. O streljanju je bil nekaj po 20. uri obveščen mariborski operativno… »

Celjani z mojstrovino Pruceva potrdili drugi naslov

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Nogometaši Celja so tri kroge pred koncem potrdili drugi naslov državnih prvakov. Zasledovalce, nogometaše Olimpije, so premagali z 1:0. Celjani imajo zdaj pred Ljubljančani nedosegljivih 12 točk prednosti. Čeprav Celjanom ni bilo treba zmagati, pa… »

Razmere na bojišču vse težje za ukrajinske sile. Se Rusija pripravlja na ofenzivo na severu?

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je opozoril, da so se razmere na bojiščih na vzhodu Ukrajine poslabšale, zaradi česar so se morale ukrajinske sile umakniti z vsaj treh položajev vzdolž frontne linije. Ruske sile že nekaj časa… »

Nikola Jokić primerjal košarko s konjskimi dirkami

Delo pred 15 dnevi
Prvakom iz Denverja se je tokrat zataknilo, njihovi tekmeci Los Angeles Lakers so izid uvodnega kola četrtfinala v zmagah znižali na 1:3. Košarkarji Los Angeles Lakers so v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v severnoameriški ligi NBA doma… »

Meloni bo nosilka liste Bratov Italije na evropskih volitvah: Imam se za vojaka in vojak se mora boriti v prvi liniji

Dnevnik pred 15 dnevi
Italijanska premierka Giorgia Meloni bo nosilka liste svoje stranke Bratje Italije na junijskih evropskih volitvah. »Odločila sem se, da bom vodila Brate Italije v vseh petih italijanskih volilnih okrožjih,« je danes v Pescari sporočila Meloni ter… »

Kaj počne Musk na Kitajskem?

Mladina pred 15 dnevi
Kitajska je največji trg za električne avtomobile. Izvršni direktor družbe Tesla Elon Musk je po poročanju tujih tiskovnih agencij nenapovedano prispel na obisk na Kitajsko, kar je njegov že drugi obisk v zadnjem letu dni. Kitajska je sicer… »

Bagnaia po napaki Martina prvi v Španiji: "Odločilna dober start in prvi krog"

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v Jerezu. Vodilni v seštevku sezone Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je dirko končal v pesku. Sprva je kazalo, da si bo Martin brez večjega naprezanja… »

KOLIKO ZASLUŽIMO SLOVENCI? Med občinami z najvišjimi povprečnimi neto dohodki na prebivalca tudi ta obalna

Regional pred 15 dnevi
V Sloveniji je povprečni letni bruto dohodek na prebivalca leta 2022 znašal 15.990 evrov, neto dohodek pa 12.343 evrov. Prvi je bil glede na leto 2021 višji za devet odstotkov oz. 1326 evrov, drugi pa za 10,2 odstotka oz. 1142 evrov. Povprečni neto… »

Zdaj trgi stavijo, da bo Fed z obrestnimi rezi letos zadržan, kaj pa ECB?

Finance.si pred 16 dnevi
Ameriška centralna banka Fed bo zasedala ta teden, ECB pa šele junija – v obeh primerih pa si vsi, ki bi svojo porabo ali naložbe radi financirali s posojili, postavljajo le eno vprašanje: kakšen bo naslednji korak centralnih bančnikov, bodo… »

Izrael omenja možnost preložitve ofenzive na Rafo v primeru dogovora s Hamasom

Delo pred 15 dnevi
Hamas je sporočil, da izraelski predlog preučujejo, v soboto je objavil tudi nov video posnetek, na katerem so talci, ki jih zadržujejo v Gazi. Izraelski zunanji minister Izrael Kac je v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive na Rafo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem