Arhiv novic 25.04.2024

Poslanca NSi na policiji le dan po odstopu Hajdinjaka preverjala, ali mu prisluškujejo

Necenzurirano pred 19 dnevi
Sum zlorabe parlamentarne komisije: poslanca NSi Janez Žakelj in Matej Tonin sta že lani jeseni na policiji preverjala, ali kriminalisti prisluškujejo nekaterim osumljencem v preiskavi poslov Darsa, med katerimi so tudi člani stranke. O zadevi je… »

V SD razgrnili listo za evropske volitve

Dnevnik pred 18 dnevi
Socialni demokrati so na digitalni volilni konvenciji potrdili kandidatno listo in program za junijske evropske volitve. Presenečenj ni – prvo in zadnje mesto zasedata aktualna evropska poslanca Matjaž Nemec in Milan Brglez. To, da bo nosilec liste… »

ZNAN DATUM POSVETOVALNIH REFERENDUMOV: To so vprašanja, o katerih bomo odločali

Regional pred 18 dnevi
Državni zbor je razpisal posvetovalne referendume o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu ter o rabi konoplje. Referendumi bodo potekali 9. junija, sočasno z volitvami v Evropski parlament. Roki za… »

Rusija na beloruskem ozemlju namestila jedrsko orožje

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Belorusija je na zahodno mejo premestila več bataljonov in Rusiji dovolila, da na njeno ozemlje namesti jedrsko orožje, saj je po besedah beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka tveganje vojaških incidentov ob meji z Ukrajino veliko. Po… »

Železniki: Prometna nesreča s smrtnim izidom

Dnevnik pred 19 dnevi
V sredo ob 17.08 se je izven naselja Bukovica v Občini Železniki zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 55-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Do nesreče je prišlo, ko je 55-letni voznik… »

Potrjen primer ptičje gripe pri labodu v Prekmurju

Dnevnik pred 19 dnevi
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli na območju gramoznice Lakoš v občini Lendava, potrjena visoko patogena aviarna influenca. Rejce… »

Kmalu nas na cestah čaka kaos, to bodo počeli na Darsu

Zurnal24 pred 19 dnevi
Kljub počitnicam so se lotili številnih del na cestah. Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic na Prometno-informacijskem centru pričakujejo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji že od današnje dne… »

Odliv depozitov z bank, njihov dobiček podvojen

Delo pred 19 dnevi
Dobiček bančnega sistema se je v prvih dveh mesecih več kot podvojil na 139 milijonov evrov. V nadaljevanju preberite: Po podatkih Banke Slovenije (BS) so banke v Sloveniji v prvih dveh mesecih ustvarile 139 milijonov evrov čistega dobička, kar je… »

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 odstotkov donosa

Finance.si pred 19 dnevi
Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve… »

Predstavniki inženirske in zdravstvene stroke: Kanal C0 je nedopusten

Dnevnik pred 19 dnevi
Povezovalni kanalizacijski kanal C0 med Brodom in Črnučami v Ljubljani je s pravnega, tehničnega in zdravstvenega vidika nedopusten, so na novinarski konferenci v Ljubljani poudarili nekateri predstavniki inženirske in zdravstvene stroke. Občinsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem