Arhiv novic 24.04.2024

Slovenija zaradi Vučićevih izjav na zagovor poklicala srbskega odpravnika poslov

Mladina pred 19 dnevi
Do Vučićevih izjav je bil kritičen tudi slovenski premier Robert Golob. Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi žaljivih izjav srbskega predsednika Aleksandra Vučića na račun Slovenije po zasedanju VS ZN o Kosovu na zagovor poklicalo odpravnika… »

Mesec ponovil, da bo štirideset let dela dovolj

Delo pred 19 dnevi
Vlada je končno potrdila izhodišča. Javna razprava do konca leta, parlamentarni postopek na začetku leta 2025. Delovna doba za starostno upokojitev bo ostala 40 let, je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec… »

ZDA POŠILJAJO V UKRAJINO ZA 60 MILIJARD DOLARJEV OROŽJA: Zelenski se je že zahvalil Bidnu in senatorjem

Regional pred 19 dnevi
Ameriški senat je v torek zvečer potrdil 95 milijard dolarjev vreden predlog zakona izredne pomoči, v katerem je več kot 60 milijard dolarjev pomoči za Ukrajino, 26 milijard dolarjev za Izrael in osem milijard dolarjev za Tajvan oziroma druge… »

Kobajaši dobil krila: pristal pri 291 metrih!

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Skakalec Rjoju Kobajaši se je na Islandiji zelo približal neverjetni meji 300 metrov. V Hlidarfjallu je na naravni letalnici poletel 291 metrov, kar je skoraj 40 metrov več od uradnega svetovnega rekorda (253,5 m). Tudi FIS je objavil novico o rekordu… »

Hvalospevi velikemu poku v Evropi

Delo pred 19 dnevi
Širitev Unije na območje med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem kot zgodba o uspehu. Tudi v evropskem parlamentu je bila 20. obletnica velike širitve EU priložnost za hvalospeve. Širitev 1. maja 2004, tako imenovani veliki pok, so razpravljavci… »

Velik preobrat: Osamljenemu Golobu na pomoč priskočila Levica

Zurnal24 pred 19 dnevi
Ob evropskih volitvah se obetata še dva referenduma. Posvetovalni referendumi o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o uporabi konoplje bodo, kot kaže, potekali 9. junija, hkrati z evropskimi volitvami. Poleg… »

Na območju Dobrne zasegli nekaj manj kot 8 kilogramov ekstazija

Savinjsko Šalaške pred 19 dnevi
Pred slabim mesecem dni smo poročali o 33-letniku z območja Žalca, pri kateremu smo pri hišni preiskavi našli in zasegli dobrega pol kilograma kokaina. 33-letnika so policisti s kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena… »

Luka Dončić je lahko steber Dallasa tudi v obrambi

Delo pred 19 dnevi
Dallas je dobil izenačeno drugo tekmo končnice z LA Clippers s 96:93. Luka Dončić je vknjižil 32 točk, še bolj je navdušil pri obrambnih nalogah. Košarkarje Dallasa je nedeljska klofuta predramila, po medli predstavi so tokrat agresivno zaigrali… »

Zdravnikom stavka ni v čast, a vztrajajo pri svojem stebru

Delo pred 20 dnevi
Vlado pozivajo, naj izpolni zaveze in reši javno zdravstvo. Pesimistični Mladi zdravniki. Novi vodja pogajalske skupine vlade je Denis Kordež. V ponedeljek se je sestala Koordinacija zdravniških organizacij, na kateri so se odločili pripraviti skupno… »

Španski premier Sanchez zaradi preiskave proti ženi razmišlja o odstopu

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Španski premier Pedro Sanchez je sporočil, da mora razmisliti o morebitnem odstopu s položaja, potem ko je sodišče v Madridu proti njegovi ženi sprožilo preiskavo zaradi suma korupcije in trgovanja z vplivom. Svojo odločitev bo oznanil v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem