Arhiv novic 23.04.2024

NPU preiskuje Dars, preiskovalci tudi v Kranju

Gorenjski glas pred 20 dnevi
Po Sloveniji danes poteka več kot dvajset hišnih preiskav, povezanih s sumi storitve koruptivnih kaznivih dejanj v škodo Družbe za avtoceste v RS. Preiskovalci so se oglasili tudi na kranjski občini. Kranj – Okoli petdeset preiskovalcev… »

Dallas z odlično obrambno predstavo odnesel veliko zmago iz Los Angelesa

RTV Slovenija pred 20 dnevi
V obrambni bitki, ki je spominjala na devetdeseta leta v Ligi NBA, so košarkarji Dallasa odlično odigrali končnico v Los Angelesu, premagali Clipperse s 96:93 in izid v zmagah v uvodnem krogu končnice na Zahodu izenačili na 1:1. Luka Dončić je bil… »

Ustavne sodnice in sodniki o očitkih Jakliču

Dnevnik pred 20 dnevi
Na ustavnem sodišču so včeraj opravili neformalno razpravo o očitkih Klemnu Jakliču glede nezdružljivosti sodniške funkcije z dejavnostjo, ki jo je opravljal kot samostojni podjetnik, in ugotovili so, da niso pristojni za opredeljevanje o tem… »

Mesec: Izhodišča za pokojninsko reformo v sredo z "99-odstotno gotovostjo" na vladi

RTV Slovenija pred 20 dnevi
Na pobudo premierja Roberta Goloba so se sestali predstavniki sindikatov, delodajalcev in vlade, ki sodelujejo v Ekonomsko-socialnem svetu (ESS). Namen srečanja ob 30. obletnici ustanovitve ESS-ja je bil predvsem želja po obuditvi socialnega dialoga… »

Zima se še ni poslovila, v petek bo najhladnejše jutro v tem tednu

RTV Slovenija pred 20 dnevi
V večjem delu države je deževalo ali snežilo. Ponekod je zapadlo tudi do 40 centimetrov snega. S Koroškega poročajo o snegolomu. Prihodnje dni bo zjutraj še hladno, še posebej v petek. Lepše vreme sledi konec tedna. Veronika Hladnik Zakotnik iz… »

Nataša Sukič bo nosilka liste Levice

Necenzurirano pred 20 dnevi
Medtem ko so SDS in NSi svoje kandidate za evropske volitve razkrile že v prejšnjih mesecih, sta včeraj in danes svojo izbiro potrdili tudi Gibanje Svoboda, ki vnaša nekaj sprememb glede na prejšnje predloge liste, ter Levica, ki jo je razkrila… »

Mati otroka, ki je umrl v razgretem avtu, ni priznala krivde

Dnevnik pred 20 dnevi
Celjsko sodišče je opravilo predobravnavni narok zoper Teo K., mamo še ne dve leti starega fantka, ki je lani junija umrl zaradi pregretja v avtu, ki je bil več ur parkiran na soncu. Mama fantka se o krivdi ni želela izjasniti, kar pomeni, da krivde… »

Pogačar še naprej prvi kolesar na svetu

Dnevnik pred 20 dnevi
Po zmagi na dirki Liege - Bastogne - Liege je Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) ostal na prvem mestu lestvice Mednarodne kolesarske zveze Uci. Ima slabih 600 točk naskoka pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike). Pogačar je na prestižni… »

VEŽNAVER: "Popolna izmišljotina, denar ni nakazan v Dubaj, vsi davki plačani v Sloveniji"

Regional pred 20 dnevi
Primorski podjetnik Sebastjan Vežnaver, ki je konec lanskega leta državi za 7,7 milijona evrov prodal sodno stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, se je ostro odzval na trditve, ki so se pojavile v nekaterih medijih, da naj bi del denarja od kupnine… »

Agencija za energijo kljub pozivom ministrstva in GZS-ja ne bo zamaknila novega sistema omrežnine

RTV Slovenija pred 20 dnevi
Svet Agencije za energijo ne vidi razlogov za prestavitev uvedbe nove metodologije obračunavanja omrežnine pri elektriki. Predvideni datum uvedbe tako ostaja 1. julij letos. K zamiku pozivata gospodarska zbornica in tudi ministrstvo za okolje. "Svet… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem