Arhiv novic 24.08.2023

Zoper Uroša Urbanijo je sprožen postopek izredne odpovedi delovnega razmerja

Nova 24TV 24.08.2023
RTV deček. (Foto: sta) V. d. direktorja RTV Slovenija Uroš Urbanija je sporočil, da je novi predsednik uprave Martić zoper njega sprožil “postopek izredne odpovedi v. d. direktorja televizije”. Kot razlog je navedel, da je svoji dolgoletni… »

Boštjančič: Banke in zavarovalnice niso edine, ki morajo prispevati svoje

RTV Slovenija 24.08.2023
Finančni minister je zadovoljen z odzivom bank, si pa želi več, in to ne samo od bančnega ter zavarovalniškega sektorja, temveč od vseh gospodarskih panog, ki so ustvarile "ekstra dobičke". Vlada je sprejela predlog interventnega zakona za pomoč… »

To so Putinove besede po Prigožinovi smrti

Zurnal24 24.08.2023
Ruski predsednik je danes popoldne komentiral nesrečo, v kateri je umrl Jevgenij Prigožin. Na srečanju z vodjo DNR Denisom Pušilinom je Vladimir Putin izrazil sožalje družinam umrlih v letalski nesreči v Tverski regiji. "Progožin je bil človek… »

Banke: Predlagamo ugodnejša posojila in enkraten prispevek gospodarstva

SiolNET 24.08.2023
Banke za pomoč po ujmi predlagajo ugodna posojila za obnovo domov s poroštvom države, ugodnejša potrošniška posojila in zakonsko ureditev moratorijev. Nasprotujejo enostranski obdavčitvi svojih dobičkov in so naklonjene enkratnemu prispevku… »

Hujša nesreča na ziplinu v Bovcu: Poškodovana tudi dva otroka

Zurnal24 24.08.2023
Včeraj popoldne so bili bovški policisti obveščeni o nesreči med spustom po jeklenici (zipline) med Krnico in Kaninom na Bovškem, v kateri so se poškodovale tri osebe. Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od starta… »

NLB s septembrom naposled dviguje obrestne mere za depozite

SiolNET 24.08.2023
Potem ko so depoziti v bankah v zadnjih letih večinoma izgubljali vrednost, so se tudi v največji slovenski banki odločili za dvig obrestne mere na depozite. Glede nizkih obretnih mer na depozite so bili deležni številnih kritik, poročajo Finance… »

Evropska učna ura za Olimpijo in Celje

Dnevnik 24.08.2023
Slovenska predstavnika sta v četrtem krogu kvalifikacij za evropska tekmovanja dobila pravo lekcijo modernega nogometa. V kvalifikacijah za ligo Evropa je Olimpija v Stožicah izgubila z azerbajdžanskim Qarabagom z 0:2. V boju za konferenčno ligo je… »

Fifa začela preiskavo zoper Rubialesa

Dnevnik 24.08.2023
Mednarodna nogometna zveza Fifa je začela disciplinski postopek zoper predsednika španske nogometne zveze (RFEF) Luisa Rubialesa, potem ko je slednji v nedeljo na usta poljubil špansko reprezentantko Jenni Hermoso med proslavljanjem naslova svetovnih… »

Nenavadna smrt 28-letnice na plaži

Zurnal24 24.08.2023
Mladi ženski žal niso mogli več pomagati. Na znani plaži Piscine di Venere na vzhodni obali Sardinije je danes s pečine padlo drevo in pri tem ubilo 28-letno žensko, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Na kraj nesreče so hitro prispeli… »

Nezakonite migracije v porastu: V prvih sedmih mesecih zabeležili skoraj 27 tisoč nezakonitih prehodov

Nova 24TV 24.08.2023
Fotografija je simbolična. (Foto: STA) Medtem ko Golobova vlada vztraja pri stališču o nepotrebnosti ograj na meji, policijska statistika o nezakonitih prehodih meje v prvih sedmih mesecih letošnjega leta kaže, da je v primerjavi z istim obdobjem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem